Snickers brownies, glutenvrij en vegan

Combineer pinda’s, dadels met een overheerlijke brownie en je hebt GE-WEL-DIGE Snickers brownies! Glutenvrije en vegan brownies om je vingers bij af te likken. Ik laat je zien hoe je ze maakt!
Vegan snickers brownies
LoadingRecept opslaan

Vegan brownies bakken

Brownies! Welk seizoen het ook is, ze zijn áltijd lekker! Dit keer met pinda’s en een heerlijke dadel karamel. Het duurde niet lang of de Snickers brownies waren geboren. Samen met Lenna Omrani stond ik weer een dag in de keuken om dit heerlijke recept te maken én te filmen. Súper smeuïg, smaakvol én makkelijk om te maken. Een succes recept waar iedereen van kan genieten!

Snickers brownies met een basis van zoete aardappel

Je zou het niet denken maar er zit maar liefst 400 gram groente in deze brownies verstopt. De basis van de vegan brownies is zoete aardappel. Zoete aardappel heeft als eigenschap cakes en taarten lekker smeuïg te maken, voedzaam én de boel bij elkaar te houden. Je proeft het niet! Dat komt doordat de zoete aardappel de smaken opneemt die jij toevoegt. Nóg een geweldige eigenschap om te onthouden. 😉 Op deze manier kun je er een glutenvrij én vegan feestje van maken! Heb jij weleens zoete aardappel gebruikt in jouw recepten? Ik ben benieuwd. Oh, voor ik het vergeet. In plaats van zoete aardappel kun je ook pompoen gebruiken. Beide groentes hebben dezelfde eigenschappen.

glutenvrije Snickers brownies

Meer glutenvrije en vegan brownies!

Ben je dol op brownies? Dan is dit jouw geluksdag! Ik heb al ontzettend veel lekkere glutenvrije en vegan brownies gebaken. Deze zoete aardappel brownies zijn écht een succes, of wat dacht je van de snickers ontbijttaartjes, de brownie tiramisu taart, brownie en stracciatella cheesecake , nutella brownies, brownie ontbijttaartje zonder meel of de brownie blauwe bessen taart?

Snickers brownies, glutenvrij en vegan

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Gebak, DessertCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

9

brownies
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

1

hour 

Combineer pinda’s, dadels met een overheerlijke brownie en je hebt GE-WEL-DIGE Snickers brownies! Glutenvrije en vegan brownies om je vingers bij af te likken. Ik laat je zien hoe je ze maakt!

ingrediënten

  • 400 g zoete aardappel- gekookt

  • 70 g amandelmeel

  • 40 g glutenvrij havermeel of boekweitmeel

  • 150 g zachte dadels- ontpit en geweekt in heet water

  • 100 ml plantaardige melk

  • 4 el cacaopoeder

  • 2 tl bakpoeder

  • 3 a 4 pindakaas

  • 50 g pure (vegan) chocolade- in stukjes of chocolat chips

  • 40 g pinda’s

  • Voor de topping:
  • 200 g zachte dadels- ontpit en geweekt in heet water

  • 70 g amandelpasta of andere notenpasta

  • Optioneel: scheutje heet water

  • Optioneel: handje pinda’s

  • Wat heb je nodig?
  • bakvorm 18 x 18 cm of een ronde springvorm 18 cm

  • bakpapier

  • foodprocessor of krachtige staafmixer

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Mix de zoete aardappel samen met de dadels en plantaardige melk fijn. Spatel hier de melen, bakpoeder, zout en cacao doorheen. Blijf het brownie beslag te stevig? Voeg dan een extra scheutje plantaardige melk toe.
  • Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm. Verdeel hier overheen de pindakaas en swirl hier doorheen met een satéprikker. Dek af met de pinda’s en stukjes chocolade. Bak de brownie in 35 a 40 minuten gaar. Laat de brownie goed afkoelen voordat je de brownie versiert met de topping.
  • Pureer de dadels en amandelpasta tot en overheerlijke dadel karamel. Voeg eventueel een klein scheutje heet water toe als de karamel te stevig blijft. Verdeel de dadel karamel over de afgekoelde brownie. Versier met de overige pinda’s én GENIET!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de brownies afgedekt in de koelkast. Dan blijven ze zo’n 5 dagen goed. Je kan ze ook per stuk invriezen. Laat ze ontdooien buiten de koelkast en geniet!
  • Variatietip! Kun je niet tegen pinda’s? Gebruik gerust amandelen. Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik dan eens tijgernotenmeel extra fijn óf pindameel (door pinda’s te blenden tot meel).

#ohmypie

Ga je deze vegan brownies maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Vegan snickers brownies
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts