Grote chocolate chip koek, glutenvrij en vegan!

Een súper grote chocolate chip koek, rijkelijk gevuld met chocolade chips en een snufje zeezout, krokant van buiten en zacht van binnen. Je maakt de koek in 20 minuten. Beter nog, je hoeft de koek niet te delen. Varieer gerust met witte chocolade, hazelnoten of misschien wel Macadamia’s. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
Grote chocolate chip koek, glutenvrij en vegan!
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije chocolate chip koek

Als er iets is wat ik enorm heb gemist zijn lekkere glutenvrije koeken. Mokka koeken, Pim’s koeken, havermoutkoekjes én chocolate chip koeken. Het leek mij zo leuk om een recept te ontwikkelen voor een simpele koek die zo groot is dat je hem kan delen of dat je er zelf van kan genieten. Met dit makkelijke recept maak je een hele grote chocolate chip koek in nog geen 20 minuten! De ingrediënten heb je vast al in huis. Ook kun je heel makkelijke variëren. Voeg je er (vegan) pure chocolade druppels aan toe, nootjes of misschien een combinatie van allebei? Snufje zeezout er overheen en genieten maar!

Single serve cookies, worden ze ook wel genoemd in Amerika. Ze zijn daar mateloos populair omdat je met een heel makkelijk en klein recept al iets lekkers kan maken en dat je niet gelijk met een hele batch aan koeken zit opgescheept. Van het deeg maak je 1 a 2 koeken, afhankelijk van hoe groot je ze wil hebben. Bak de kleine koeken 10 a 15 minuten en maak je een grote koek, bak deze 15 a 20 minuten. De koek laat je helemaal afkoelen buiten de oven voordat je hem op kan pakken, anders breekt de koek dat is zonde. Bewaar de glutenvrije chocolate chip cookies in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Glutenvrije chocolate chip cookie
Glutenvrije chocolate chip cookie

Grote chocolate chip koek, glutenvrij en vegan!

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Tussendoor, KoekCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

grote koek
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Een mega grote glutenvrije chocolate chip koek, die je maakt in nog geen 20 minuten.

ingrediënten

  • 2 el amandelmeel

  • 2 el glutenvrije havermeel

  • 2 el kokosbloesemsuiker

  • 2 el amandelpasta of andere notenpasta (boter zou ook kunnen)

  • 1,5 el appelmoes

  • snufje zout

  • 0,5 tl wijnsteenbakpoeder of bakpoeder

  • 30 g chocolate chips of stukjes pure chocolade

  • Optioneel: snufje zeezout als garnering

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een mengkom en kneed alles door elkaar. Voeg vervolgens de stukjes chocolade toe en vorm een grote koek. Wil je de koek mooi laten glimmen? Bestrijk deze dan met eigeel (niet vegan) of sojamelk voor het bakken. Strooi er eventueel wat zeezout overheen.
  • Bak de koek in zo’n 15 a 20 minuten goudbruin. Laat de koek afkoelen buiten de oven (ik weet het… dat is lastig!) en GENIET!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de koek in een afgesloten bakje op kamertemperatuur. Geloof mij, de koek zal de bewaartip niet halen.
  • Variatietip! Ook heel lekker met hazelnoten, Macadamia’s en (vegan) witte chocolade!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije chocolate chip cookies maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

vegan chocolate chip cookie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts