Glutenvrije tulband met citroen en frambozen

Een overheerlijke glutenvrije tulband met een vleugje citroen, een frisse frosting en frambozen. Makkelijk om te maken en altijd een succes!
glutenvrije tulband
LoadingOpslaan
5
(2)

Glutenvrije tulband bakken

Een super smeuïge tulband met vanille en citroen en een frisse frosting met frambozen. Vroeger stond er altijd wel een zelfgemaakte tulband op tafel. Mijn moeder kon dit als de beste, luchtig, fris en ontzettend lekker. Dit was altijd een moment om naar uit te kijken als kind. Dit keer zijn de rollen omgedraaid en zorg ik voor de tulband, glutenvrij nu wel maar zeker niet minder lekker! Makkelijk om te maken en met de tips die ik je vandaag geeft lukt de glutenvrije tulband eigenlijk altijd.

Glutenvrije tulband met citroen en frambozen

Een glutenvrije tulband kun op verschillende gemaakt worden. Gevuld met rozijnen, cranberry’s of wat dacht je van chocolade. Genoeg keuze! Ik heb gekozen voor een frisse citroencake zonder poespas. Zo kun je er alles mee doen wat je zou willen, een frosting maakt het feest compleet maar het is niet noodzakelijk. Geef er gerust jouw eigen draai aan. 😉 De glutenvrije tulband is heel smeuïg zonder dat we een pakje boter gebruiken, door glutenvrij havermeel te combineren met amandelmeel krijg je een neutrale smaak en een fijne structuur. De xanthaangom is niet noodzakelijk maar maakt de cake wél extra lekker.

glutenvrije tulband

Glutenvrije tulband met citroen en frambozen

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: cake, tussendoor, traktatie, kerstCuisine: glutenvrij, lactosevrij, vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

12

plakjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

1

hour 

15

minutes

Een overheerlijke glutenvrije tulband met citroen, frambozen en een frisse frosting. Om je vingers bij af te likken! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

ingrediënten

  • 200 g 200 glutenvrije havermeel of rijstmeel

  • 115 g 115 amandelmeel

  • 1 tl 1 xanthaangom

  • snufje zout

  • 2 tl 2 bakpoeder

  • rasp van 3 citroenen

  • 100 ml 100 ahornsiroop of agavesiroop

  • 250 g 250 Plantaardige roomkaas of kwark

  • 4 4 eieren OF 2 el arrowroot + 80 ml plantaardige melk + 100 g kwark

  • 80 ml 80 plantaardige melk

  • 2 tl 2 vanille-extract

  • 1 tl 1 baking soda + sap van 1 citroen

  • Voor het glazuur:
  • 100 g 100 poedersuiker

  • enkele eetlepels citroensap

  • verse frambozen

  • Wat heb je nodig?
  • tulbandvorm 20 a 22 cm

  • Mengkom

  • spatel

  • (hand)mixer

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Vet de tulband in en bestrooi de tulband met wat glutenvrij meel en klop dit door de hele vorm (vergeet geen plekjes anders blijft de tulband plakken).
  • Roer de melen door elkaar in een mengkom, voeg de xanthaangom, citroenrasp, zout en het bakpoeder toe. Mix hier vervolgens de roomkaas/kwark, het zoetmiddel, vanille en de eieren één voor één doorheen. Los de baking soda op met het citroensap en voeg dit toe.
  • Schenk het beslag in de tulbandvorm en klop een paar keer met de vorm op het aanrecht zodat de luchtbelletjes zullen verdwijnen. Bak de tulband in zo’n 45 minuten goudbruin.
  • Laat de tulband zo’n 10 minuten goed afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Laat de tulband op het aanrecht helemaal afkoelen en maak dan de frosting.
  • Spatel de poedersuiker en het citroensap door elkaar tot een stevig glazuur. Verdeel dit over de cake en laat het glazuur even uitharden. Versier de tulband met de verse frambozen en eventueel eetbare bloemen. GENIET!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de tulband afgedekt in de koelkast of vries de tulband in per plak.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije tulband maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije tulband

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 2

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts