Glutenvrije appelbeignets bakken

Glutenvrije appelbeignets bakken, eigenlijk is het super makkelijk om te doen. Met dit recept maak je heerlijke glutenvrije appelbeignets precies zoals ze horen te smaken. Glutenvrij, lactosevrij én vegan is mogelijk.
glutenvrije appelbeignets
LoadingOpslaan
4
(1)

Glutenvrije appelbeignets bakken

Als je mij de keuze geeft om te kiezen tussen appelbeignets of oliebollen dan kies ik appelbeignets. Ik ben hier zo dol op! De stevig maar toch ook zachte warme appel gecombineerd met een heerlijk deegjasje met kaneelsuiker. Eerder deelde ik al de gezondere glutenvrije appelbeignets waarbij je geen frituurpan nodig hebt en de glutenvrije appelbeignets met amandelspijs. Dit recept is ook onwijs lekker en precies voor diegene die de échte appelbeignets wil maken mét frituurpan! Het is eigenlijk zo gemaakt. Het beslag wordt lekker luchtig door het bruiswater maar je kan ook heel goed cava gebruiken of appelcider (geen azijn maar cider). Dikke aanrader, ga ervan genieten!

Meer glutenvrije recepten om het jaar mee af te sluiten!

Kun je geen genoeg krijgen van alle recepten voor oud en nieuw? Dan zijn deze glutenvrije oliebollen, oliebollen uit de oven of de appelflappen. Ik zou zeggen, bakken maar!

glutenvrije appelbeignets

Glutenvrije appelbeignets

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Oud en nieuw, appelbeignetsCuisine: glutenvrij, lactosevrij, vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

appelbeignets
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Oh wat zijn ze lekker, deze glutenvrije appelbeignets! Zelfgebakken en zo makkelijk om te maken. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

ingrediënten

  • 75 g 75 rijstmeel

  • 50 g 50 glutenvrij havermeel



  • 1 tl 1 bakpoeder OF 1 tl baking soda + scheutje citroensap (hierdoor worden de appelbeignets NOG luchtiger)

  • 1 1 ei

  • 3 3 appels

  • 100 ml 100 bruiswater, cava of appel cider (geen azijn)

  • 50 a 75 ml 50 a 75 (plantaardige) melk

  • scheutje citroensap (tegen verkleuring van de appelringen)

  • 2 tl 2 kaneel

  • 5 el 5 (kokosbloesem) suiker

  • Wat heb je nodig?
  • mengkom

  • garde

  • frituurpan of braadpan

  • Olie om in te bakken, ik heb zelf rijstolie gebruikt maar zonnebloemolie is ook ook prima

  • keukenpapier

Zo maak je het!

  • Meng de melen samen met het bakpoeder en het snufje zout in een mengkom. Voeg hier het ei, eivervanger, bruiswater, cava of appelcider toe samen met de melk. Roer het beslag met een garde door elkaar tot een glad beslag. Doe de kaneel en suiker in een apart kommetje en zet dit even apart.
  • Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd hier dikke schijven van en besmeer ze met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Strooi er wat kaneelsuiker overheen.
  • Verhit de olie in de frituurpan of in een braadpan tot 180 graden. Spatel het beslag nog even goed door elkaar. Wentel de appelschijven één voor één door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin aan beide kanten. Leg ze op een groot bord met twee vellen bakpapier en wentel ze nog even door de kaneelsuiker. Eetsmakelijk!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de appelbeignets in een afgesloten bakje in de koelkast. Serveer ze warm, dan zijn ze het allerlekkerste!
  • Variatietip! Je kan in plaats van appel ook ananasschijven gebruiken. Ik beloof je, dit is zooo goed!
  • In plaats van alleen kaneel kun je ook prima speculaaskruiden of wat kardemom toevoegen om de appelbeignets meer pit te geven.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije appelbeignets maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije appelbeigenets

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts