Gezonde glutenvrije bosvruchten cake om mee te ontbijten

Een smeuïge, luchtige bosvruchten cake. Een heerlijke gezonde glutenvrije cake waar je elk moment van kan genieten! Glutenvrij, vegan én koolhydraatarm te maken.
gezonde glutenvrije bosvruchten cake
LoadingOpslaan
4.8
(8)

Gezonde bosvruchten cake bakken

Een van de dingen die we wekelijks bakken is deze gezonde bosvruchten cake. Super lekker voor tussendoor maar ook om mee te ontbijten. De cake is smeuïg, fris en niet te zoet. De bosvruchten komen er heel goed in uit en daar waar bosvruchten een cake normaal heel nat maken, is de cake met een klein trucje ineens niet meer te nat! Wentel de bosvruchten door maïzena of arrowroot voordat je ze toevoegt aan het cakebeslag. Zo voorkom je een té natte cake. Je kan de cake versieren maar dat hoeft niet. Ik serveer hem vaak met wat losgeklopte kokosyoghurt of ricotta en wat bosvruchten.

Gezonde glutenvrije bosvruchten cake bewaren

De gezondere bosvruchten cake kun je het beste bewaren in de koelkast. Bewaar de cake afgedekt. De cake blijft zo’n 4 dagen goed. De cake kun je echt prima invriezen. Zo kun je altijd genieten van een lekkere traktatie!

Zo maak je de cake koolhydraatarm!

Zoals bijna altijd kun je het recept ook koolhydraatarm maken. Gebruik enkel amandelmeel dus geen havermeel of rijstmeel. Erythritol kun je als zoetmiddel gebruiken en als topping zou ik kiezen voor ricotta. Geniet van de heerlijke cake!

Bosvruchten toevoegen aan een cake

Vrijwel elke fruitsoort bakt makkelijk in een cake. Denk aan: appel, peer of mango. Bosvruchten hebben wel een kleine gebruiksaanwijzing nodig. Wanneer je bosvruchten gebruikt door kun je ze het beste door arrowroot of maïzena wentelen, dan zakken ze niet naar de bodem van de cake én dan wordt de cake niet te nat. Je kan heel goed diepvries bosvruchten gebruiken, laat ze ontdooien en goed uitlekken. Ik zeg bakkers klaar? Bakken maar!

Glutenvrije cake recepten

Ondertussen staat de website vol met heerlijke glutenvrije cakerecepten.

gezonde glutenvrije bosvruchten cake
gezonde bosvruchten cake

Gezonde glutenvrije bosvruchten cake om mee te ontbijten

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Tussendoor, Cake, OntbijttaartCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optie, Koolhydraatarm optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

plakken
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

55

minutes

Een smeuïge, luchtige bosvruchten cake. Een heerlijke gezonde glutenvrije cake waar je elk moment van kan genieten! Glutenvrij, vegan én koolhydraatarm te maken.

ingrediënten

  • 150 g 150 glutenvrij havermeel of rijstmeel o 160 g amandelmeel

  • 100 g 100 amandelmeel

  • snufje zeezout

  • 3 3 eieren

  • rasp van 1 citroen

  • 70 g 70 ahornsiroop OF erythritol

  • 100 g 100 appelmoes

  • 120 g 120 plantaardige kwar of roomkaas

  • 35 g 35 (plantaardige) boter of kokosolie (gesmolten)

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 1 tl 1 baking soda + scheutje citroensap

  • 100 a 150 g 100 a 150 bosvruchten of blauwe bessen (mag diepvries zijn) + 1 el arrowroot of maïzena

  • 2 el 2 amandelschaafsel

  • Voor de topping:
  • 150 150 kokosyoghurt of ricotta

  • 1 el 1 ahornsiroop

  • 150 g 150 bosvruchten of blauwe bessen

  • Wat heb je nodig?
  • Springvorm 18 cm

  • Mengkom

  • Spatel

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Doe alle melen, bakpoeder en het zout in een mengkom en spatel dit door elkaar. Voeg de eieren, appelmoes, kwark, vanille, citroen, boter en het zoetmiddel toe. Spatel alles goed door elkaar heen.
  • Los de baking soda op met het citroensap en voeg dit als laatste toe. Roer het beslag nog één keer goed door. Verdeel de helt van het beslag over de bodem van de bakvorm.
  • Laat de bosvruchten goed uitlekken of als ze vers zijn, was ze even en dep ze droog. Strooi hier de arrowroot of maïzena overheen en verdeel de helft van de bosvruchten over het beslag in de bakvorm. Dek dit af met het overige beslag en top de cake met de overige bosvruchten en amandelschaafsel.
  • Bak de cake in zo’n 45 a 50 minuten goudbruin. Let op dat de cake niet te donker wordt, dek de cake halverwege eventueel af met aluminiumfolie. Laat deze afkoelen buiten de oven. Klop de kokosyoghurt los met het zoetmiddel. Je kan er ook een bosvruchten coulis bij maken door de bosvruchten ook even in te koken door ze in een pannetje te verwarmen met wat water en 1 el arrowroot of maïzena.
  • Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je de cake versieren met de kokosyoghurt of ricotta en bosvruchten. Eetsmakelijk!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de cake afgedekt in de koelkast of vries in per punt.
  • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el arrowroot + 100 ml plantaardige melk + 50 g extra kwark of appelmoes.
  • Geen verse bosvruchten in het seizoen? Gebruik gerust diepvriesfruit. Laat het ontdooien, uitlekken en gebruik het!

#ohmypie

Ga je deze bosvruchten cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

gezonde bosvruchten cake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts