Home of a Foodie

Op deze page vind je alle berichten van Yara!

Hoe het allemaal begon

Toen ik nog een klein meisje was, vond ik het altijd al leuk om thuis mee te helpen in de keuken: pannenkoeken bakken, koekjes bakken, slagroom opkloppen en meehelpen met het rollen van het appeltaartdeeg. Ik had daar plezier in en nog steeds vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan om de lekkerste creaties te maken.

Maar als mensen aan mij vragen wie ik ben, vertel ik waar ik werk, het dorp waar ik woon of de sport die ik uitoefen. Ik heb een leuke, dynamische en uitdagende baan, ik ben regelmatig te vinden in de sportschool en ik heb een sociaal leven. Maar toch ontbrak er iets. Is mijn werk en sport hetgeen wat mij volledig omschrijft? Heb ik geen hobby of passie die beter omschrijft wie ik ben?

Een gezonde lifestyle

In 2015 ben ik begonnen met Personal Body Plan. Dit is een plan waarin een online lifestyle coach, een voedingsdeskundige en persoonlijke trainingsschema’s ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf wordt. Ik ben bekend geraakt met macro’s en met het wegen van mijn maaltijden. Hierdoor kreeg ik inzichtelijk welke voedingswaarden ik op een dag nodig heb en ik werd me ervan bewust dat ik mijn lifestyle nodig moest veranderen.

Dankzij Personal Body plan heb ik de passie van vroeger weer herontdekt en breng ik weer veel tijd door in de keuken. De taarten met suiker, volle room en boter ruilde ik in voor gezondere varianten. Ik werd steeds creatiever en bakte elk weekend 2 à 3 gezonde taarten en cakes, om mee te kunnen ontbijten en om mee te kunnen nemen naar kantoor als verantwoorde snack. Bakken bleek dus nog steeds mijn passie te zijn en ik kreeg het enthousiasme weer terug wat ik ook had toen ik nog een klein meisje was. Ik ben erachter gekomen dat dit is wie ik ben en dat dit is waar ik blij van word!

Met Home of a Foodie hoop ik mijn volgers te inspireren en kennis laten maken met het verantwoord bakken van taarten, cakes, snacks en meer. Ga jij met mijn recepten aan de slag? Ik vind het heel leuk om te horen hoe je ze vindt! 

Heel veel bakplezier.

Liefs,

Yara

 

Mirel @Instagram

Glutenvrije bloemkoolpizza met zelfgemaakte tomatensaus!

Een gezellige avond met vriendinnen daar hoort natuurlijk pizza bij! Deze glutenvrije bloemkoolpizza’s zijn dan ook te lekker om te laten staan. Een combinatie van glutenvrije melen, Provençaalse kruiden en wat bloemkool en er ontstaat een pizza die super...

Glutenvrij én koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje!

Kun je het je voorstellen? Je schuift een overheerlijk kruidig beslag de oven in en er ontstaat een glutenvrij kruidcake ontbijttaartje! Het was een eenvoudig experiment om mijn glutenvrije ontbijtkoek of kruidkoek om te toveren tot een koolhydraatarme én glutenvrije...

No-bake cashewnoten en mango koekjes, glutenvrij én vegan!

In de zomermaanden kies ik graag voor frisse smaken. Eerder maakte ik al de tropische ontbijttaartjes met een overheerlijke crumble van cashewnoten, citroen en mango. Dat je hier ook heerlijke no-bake koeken van kan maken bewijzen deze rakkers maar eens! De swirl van...

Pruimenijs met gekaramelliseerde walnoot uit Green Yourself!

Pruimenijs met gekaramelliseerde walnoot, aardbei- rabarberflip, pizza pesto én de lekkerste smoothies vliegen je om de oren in het boek: Green Yourself. Een prachtig boek met meer dan 80 recepten uit de natuur gemaakt met de hogesnelheidsblender. Brenda Bas, de...

Robuuste glutenvrije havermoutkoeken om mee te ontbijten!

Voor deze robuuste glutenvrije havermoutkoeken kun je mij wakker maken! De koeken ontstonden spontaan. Geef mij twee appels, havermout en zachte Medjoul dadels en ik maak er een paar robuuste fruitige koeken van mét een bite! Op de dagen dat ik weinig tijd heb om te...

Glutenvrije muffins met cheescakevulling en een appelroosjes

Wat zijn ze ongelofelijk schattig, deze muffins met een cheesecakevulling en een appelroosje on top! Zonder enige moeite weten deze overheerlijke glutenvrije lekkernijen jou te betoveren. De meeste mensen die mijn eerste boek OH MY PIE! hebben weten dat mijn...

Glutenvrije hartige broodjes met paprika en feta

Mijn ideale zomerse zaterdag sluit ik af met een borrelplank in de zon gevuld met borrelbroodjes, lekkere dipjes, nootjes en olijven. Ik waagde mij aan een bakexperiment om lekkere hartig glutenvrije broodjes te maken met deze glutenvrije broodjes met paprika en feta...

Glutenvrij mango-citroentaartje voor iedere dag!

Wanneer je denkt aan een zomers en fris taartje dan komen de smaken mango en citroen het eerste in mij op! Een fenomenale combinatie waar je van alles mee kunt doen. Yara maakte deze prachtige glutenvrije mango-citroentaart en zij deelt vandaag het recept met ons!...

Glutenvrije spekkoek maak je zo!

Een glutenvrije spekkoek bakken stond al een tijd op mijn to-bake lijst, maar het was er nog nooit van gekomen. Ondertussen is mijn inbox de afgelopen maanden redelijk volgelopen met de vraag naar een fijn recept om zo’n glutenvrije spekkoek te maken. Daar was...

Genieten van glutenvrij ijs doe je zo!

Wanneer de temperaturen stijgen tot standje sambal en de korte broeken en teenslippers weer geoorloofd zijn, vind ik het een feestje om ijssalons af te struinen op zoek naar hét lekkerste ijs. Aardbeienijs, mocca ijs, limoncello ijs, passievruchtijs, extra pure...

Glutenvrije cheesecake bars met rabarber en frambozen

Heel toevallig kwam ik rabarber tegen bij de groenteboer. Vroeger was ik hier dol op, maar tegenwoordig vergeet ik vaak dat het bestaat. Het inspireerde mij om ermee aan de slag te gaan in de keuken. De combinatie van rabarber en frambozen met wat citroenrasp in een...

Delen: