Gastblogster Lien

Maak kennis met gastblogster Lien!

Deze talentvolle dame kan écht toveren. Zij maakt de lekkerste vegan recepten en zal deze met ons delen.

“Al sinds mijn jonge tienerjaren dook ik de keuken in op de momenten dat ik stress ervaarde. Ook al kwam ik niet verder dan de klassieke cake met boter en suiker, ik genoot van het moment om even mijn zorgen los te kunnen laten. Een aantal jaren geleden heb ik de stap gezet om een veganistische leefstijl aan te nemen. Ik was al geen fan van dierlijke producten en de melkproducten liet ik al even achterwege.

De ommezwaai naar een plantaardige keuken zorgde ervoor dat ik meer ging experimenteren. Een wereld aan smaakpaletten ging voor mij open. Er zijn zo veel meer mogelijkheden om lekker, gezond en verantwoord te eten. Nieuwe smaken en texturen uit proberen, zalig! Ik denk haast non stop aan eten! De keuken is mijn favoriete kamer geworden. Want dit, dit is waar de magie tot stand komt.

Ik neem jullie mee op avontuur!

Liefs, Lien

Lien

Cheesecake Cupcakes!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk...

De kunst van het loslaten..

“Jeetje, hoe doe jij dat toch allemaal?”, is de vraag die ik regelmatig krijg. Met een lach en een grap en een grol vertel ik vervolgens dat ik gewoon onwijs kan genieten van de dingen die ik doe. Lesgeven, bloggen, bakken, paardrijden en ondertussen...

White Ginger Bread

Terwijl de de vrieskou stilletjes plaatsmaakt voor warmere temperaturen en de zon het spelletje met de wolken vaker wint, ontpoppen her en der de eerste krokussen tussen de verwilderde grassprieten. Heerlijk! Ik hou van de zon, van de warmte en van het feit dat het...

Roosje van mango in een glas

Afgelopen zomer liep likkebaardend langs de ijssalons waarbij je zelf een ijsje kunt samenstellen met allerlei toppings. Terwijl ik naar binnen gluurde droomde ik weg bij de gedachte wat mijn ideale ijsje zou zijn. Ik hou namelijk niet zo van een vaste kaart, ik...

Eerste hulp bij meelsoorten

De weckpotten en bussen met melen en peulvruchten nemen een prominente plek in in mijn keuken. Z0 nu en dan ontdek ik weer iets nieuws waardoor de verzameling met Pareltjes steeds groter wordt. Regelmatig krijg ik vragen over het gebruik van melen: “Welke...

Bladerdeeg maken

Wat heb je nodig? 200 gr. boekweitmeel 2 el. psyllium vezels of 1 tl xanthaangom 5 el kokosolie 100 ml ijskoud water 1 snufje zout   Aan de slag Voeg het meel, psyllium, het zout en de kokosolie samen in een kom en knijp dit goed door elkaar. Voeg in 1 keer het koude...

Delen: