Twins Kitchen

Op deze page vind je alle berichten van Twins Kitchen!

Yara en Terry, twee vrolijke dames met een grote passie voor het bakken van gezonde taartjes en lekkernijen. Zij delen hun creaties op Instagram én om de week zal er een gastblog van de Twins Kitchen op Oh My Pie! verschijnen!

Hoe het allemaal begon

Toen we nog twee kleine meisjes waren, vonden we het altijd erg leuk om thuis mee te helpen in de keuken: pannenkoeken bakken, koekjes bakken, slagroom opkloppen en meehelpen met het rollen van het appeltaartdeeg. We hadden daar plezier in en nog steeds vinden we het heerlijk om uren in de keuken te staan om de lekkerste creaties te maken.

Maar als mensen aan ons vragen wie we zijn, hebben we het over ons werk, over het feit dat we tweeling zijn, de plek waar we wonen of de sport die we uitoefenen. Terry werkt als Marketeer bij de Lidl in Huizen, en Yara werkt als Projectmanager bij een reclamebureau in hartje Amsterdam. Allebei hebben we een leuke, dynamische en uitdagende baan en zijn we regelmatig te vinden in de sportschool. Maar toch ontbrak er iets.. Is dit dan hetgeen wat ons volledig omschrijft? Hebben we geen hobby of passie die beter omschrijft wie we zijn?

Een gezonde lifestyle

In 2015 zijn we begonnen met Personal Body Plan. Dit is een halfjaarlijks plan waarin een online lifestyle coach, een voedingsdeskundige en persoonlijke trainingsschema’s ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf wordt. We zijn bekend geraakt met macro’s en met het wegen van onze maaltijden. Hierdoor kregen we inzichtelijk welke voedingswaarden we op een dag nodig hadden én binnen kregen en werden we ons ervan bewust dat we onze lifestyle nodig moesten veranderen.

Dankzij Personal Body plan hebben we de passie van vroeger weer herontdekt en brengen we weer veel tijd door in de keuken. De taarten met suiker, volle room en boter werden door onze nieuwe lifestyle ingeruild voor gezondere varianten. We werden steeds creatiever en bakten elk weekend 2 à 3 healthy taarten en cakes, om mee te kunnen ontbijten en om mee te kunnen nemen naar kantoor als verantwoorde snack. Bakken bleek dus nog steeds onze passie te zijn en we kregen het enthousiasme weer terug wat we ook al hadden toen we nog kleine meisjes waren. We zijn erachter gekomen dat dit is wie we zijn en dat dit is waar we blij van worden!

Twins was geboren!

Samen met Corina Bouweriks (food-fotografie) zijn we 8 september jl. begonnen met Twins Kitchen: een Instagram pagina waarmee we onze volgers inspireren en kennis laten maken met het verantwoord bakken van taarten, cakes, snacks en nog veel meer. En vanaf nu zijn onze glutenvrije baksels ook te vinden op de website van Oh My Pie! We hopen dat we jullie ook kunnen inspireren en vinden het heel leuk om te horen hoe jullie onze recepten vinden!

Heel veel bakplezier!

Liefs,

Terry & Yara van Twins Kitchen

Twins Kitchen

Ontbijttaart met aardbeien maak je zo!

De ontbijttaartjes vliegen je tegenwoordig om de oren, wie wil er nou niet ontbijten met een overheerlijk taartje? Een gezonde ontbijttaart met aardbeien en een smeuïge cakebodem, dit lust iedereen!  Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook vegan te maken....

No-bake aardbeientaart glutenvrij én lactosevrij!

Een No-bake aardbeientaart met een romige vulling én een verrassende verschijning! Super fijn want voor deze overheerlijke taart heb je geen oven nodig. Deze parel is gemaakt door de talentvolle Yara en Terry ook wel bekend als Twins Kitchen. Ben je benieuwd naar wie...

Kastanjepuree zelf maken van tamme kastanjes

In de supermarkt vond ik een verdwaald blik kastanjepuree. Hier ging ik mee aan de slag een overheerlijke Sticky chocolade-kastanjecake te maken, recept volgt! Het bleef kriebelen om zelf kastanjepuree te maken met de zelfgeraapte tamme kastanjes die al even op het...

Glutenvrije bosbessen-kruimeltaart

Ontbijten met een puntje van deze glutenvrije bosbessen-kruimeltaart tovert spontaan een glimlach op jouw gezicht. De smeuïge frisse cake combineert fantastisch met de zoete zomerse vulling en de knapperige kruimeltopping. Zonder boter en suiker, want de basis is...

Glutenvrije advocaat cheesecake met een chocolade bodem

Een fluweelzachte glutenvrije advocaat cheesecake met een vleugje chocolade. Advocaat is misschien ouderwets, maar in deze cheesecake in combinatie met een smeuïge chocolade bodem vooral ontzettend lekker! Als ik aan advocaat denk, denk ik aan mijn oma. Ik zie haar...

Review: Personal Coaching Foodie-ness | Geluksfactor 10

Het is alweer even geleden dat ik 4 weken lang het Geluksfactor 10 Online Personal Coaching programma van Foodie-ness volgde. Het gezicht achter Foodie-ness, de inspirerende Carolina volgde ik al een tijdje en toen haar team mij vroeg om aan dit programma deel te...

Krokante havermoutkoeken

Havermoutkoeken om je vingers bij af te likken! Deze krokante koeken zijn heel makkelijk om te maken. Ideaal als pauzekoek voor de kids of als tussendoortje voor jezelf! Glutenvrij én plantaardig, hoe fijn is dat?! Gezonde krokante havermoutkoeken zonder banaan! De...

Glutenvrij bakken: Bijzondere meelsoorten koop je hier!

Een boek vol met prachtige recepten waarin bijzondere meelsoorten de hoofdrol hebben gekregen. Allemaal leuk en aardig, maar waar koop je dit zevental meelsoorten? In deze blog vertel ik je alle ins en outs over de melen en kun je zien waar je de melen kunt kopen!...

Glutenvrije cheesecake met perzik en rood fruit

Zie je deze glutenvrije cheesecake met perzik en roodfruit schitteren? Dit is nu mijn nieuwe favoriet! Stilzwijgend kan ik minuten lang naar deze charismatische smaakmaker turen, zo blij kan ik hiervan worden. Een glutenvrije cheesecake met een krokante bodem waarin...

Recept: Raw Carrot Cake Sandwich

Laatst droomde ik over Carrot Cake, een no-bake versie wel te verstaan. De smaakvolle versie uit mijn boek toverde ik om tot een échte toren die je niet hoeft te delen. Zo hoog dat zelfs de tuinkabouters van de buren zich er achter kunnen schuilen. Deze smaakvolle Raw...

Gezond glutenvrij mueslibrood met tijgernotenmeel

Mueslibrood en krentenbolletjes, je kunt mij er voor wakker maken. Vroeger at ik deze het liefste met oude kaas of appelstroop. Een zelfgemaakt mueslibrood is toch wel het allerlekkerste. Dit gezonde glutenvrije mueslibrood met tijgernotenmeel heeft mijn hart...

Delen: