Boek: Bakken zonder Tarwe

 20.00

Vernieuwend receptenboek voor glutenrvije en lactosevrije eters. Geen 13 in een dozijn aangezien er met vernieuwde meelsoorten wordt gewerkt

Oh My Pie! Ben je er ook van overtuigd dat tarwe niet goed is voor je buik? Maar wil je toch je boterham of snackreep niet missen? Dan is het boek Bakken Zonder Tarwe een aanwinst voor jouw aanrecht. Marike Bol (bekend van de foodblog Oh My Pie!) neemt je mee op ontdekkingstocht met nieuwe(re) meelsoorten. Ze leert je heerlijke broodjes maken van bakbananenmeel, snackrepen met tijgernotenmeel en ook de trucjes hoe je tarwevrij brood toch elastisch en smakelijk maakt. Want tarwevrij brood hoeft nu eenmaal niet korrelig te zijn en bij de eerste hap uit elkaar te vallen. Ook is er in dit boek ruimte voor koekjes, hartige happers en nog veel meer lekkers. Maak bv eens eigen notenmelk. Super makkelijk en erg smaakvol! Ga mee op ontdekkingsreis met Marike Bol en tover zelf de lekkerste creaties op tafel.

Alle recepten uit dit boek zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Tarwevrij
  • Vrij van geraffineerde suikers
  • Plantaardig te maken

Softcover- 216 pagina’s, lekker groot formaat 197 x 270 mm

Binnenkort weer te bestellen!

Beschrijving

“Bakken is geen theorie, je moet het voelen en proeven.”

– Marike Bol Oh My Pie!

Jarenlange ondefinieerbare klachten, ondraaglijke buikpijn, succesvolle (en minder succesvolle) bak pogingen en een kookboek later lacht het leven Marike Bol, oprichtster van Oh My Pie, inmiddels toe.

Oh My Pie!

Nadat de diagnose coeliakie was gesteld begon de zoektocht voor Marike. Naar een nieuwe way of life, maar zo bleek later, ook naar een begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven.

“In eerste instantie wilde ik mijn leven en eetgewoonten voortzetten zoals ik dat altijd had gedaan. Op naar de supermarkt en het toen nog zeer beperkte glutenvrije schap. Gewapend met mijn nieuwe glutenvrije voer dacht ik de wereld met gemak te kunnen trotseren. Al snel kwam ik van een koude kermis thuis. Iedere dag at ik braaf mijn glutenvrije boterhammen, toverde ik een glutenvrije warme maaltijd op tafel en knaagde ik op rijstwafels of een glutenvrij biscuitje dat van ellende als Saharazand uit elkaar viel. Dat moet anders kunnen dacht ik!” aldus Marike.

Bakken zonder tarwe

Wat begon als een website vol met glutenvrije recepten en tips, is inmiddels uitgemond tot een kookboek vol gluten, lactose en geraffineerde suikers vrije zoete én hartige baksels en het  tweede boek; ‘Bakken zonder tarwe – op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten”, is net uitgebracht! Het boek gevuld met recepten als: glutenvrije knapperige (!) kaasstengels, een vegan prinsessentaart en alles wat je ooit wilde weten over het maken van je eigen plantaardige melk, is een aanrader!

Een boek vol die-wil-je-gelijk-maken recepten, tarwe en glutenvrije tips & tricks en een ware bibliotheek op het gebied van verschillende glutenvrije meelsoorten. Marike Bol bewijst dat gluten, tarwe en lactose vrij geen straf hoeft te zijn, integendeel zelfs… De Oh My Pie! recepten verbinden mensen, met maar zeker ook zonder voedselallergie.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boek: Bakken zonder Tarwe” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…